Kabar

1. Tujuan eksperimen:

Ing kahanan produksi peralatan padha lan ing negara distribusi ukuran partikel padha, njupuk kumpulan padha bubuk zirconia, verifikasi prabédan antarane suhu diperlokaké optimal produk nalika belekan ukuran partikel prabédan punika 1um, 2um lan 3um, lan banjur nemtokake fluktuasi ukuran partikel sing diidini ing produksi.

2. Langkah-langkah eksperimental:

  1. Kumpulan zirconia sing padha dipilih lan diolah dadi ukuran partikel median sing beda karo pabrik Raymond, lan papat distribusi ukuran partikel d50 = 12.34um, 13.76um, 15.00um lan 15.92um dipilih.
  2. Miturut rumus sing padha, papat jinis zirconia dicampur dadi praseodymium kuning materi, kang pisanan murub ing 920 ℃.Kanggo niru produksi massal, wektu ditahan kudu ditambah nganti 1 jam.

3. Analyze asil diperlokaké, ngadili apa suhu diperlokaké cukup, lan ndeteksi apa ana overburning.

4. Ing cilik saka overburning, njupuk 15 ℃ minangka gradien lan ngurangi suhu diperlokaké sukses nganti papat jinis zirconia katon ijo kobong.
5. Rekam suhu tembak paling apik saka papat jinis zirconia kanthi ukuran partikel sing beda.
6. Nemtokake prabédan suhu murub antarane ukuran partikel belekan beda.

Analisis: ing kisaran suhu tembak iki, suhu tembak paling apik saka zirconia karo d50 = 12.34um kira-kira 875 ℃, dene suhu tembak paling apik saka zirconia karo d50 = 13.76um kira-kira 890 ~ ​​905 ℃, lan suhu tembak paling apik saka zirconia kanthi d50 = 15.00um kira-kira 905 ℃.Saka titik kedadeyan kobong ijo, zirconia kanthi d50=15.00um katon paling awal.875 ℃ wis diobong sebagian, lan nilai b wis suda dadi 70,59.Amarga isi zirconium kurang lan aktivitas dhuwur, zirconium diimpor, Suhu diperlokaké banget kurang, bab 860 ℃.Sawise nganalisa data ing ndhuwur, digabungake karo refleksi pasar, suhu pembakaran kanglitai (d50 = 18.52um) yaiku 950 ℃, banjur suhu tembak batch 1114014 (d50 = 13.62um) yaiku 900 ℃.Nalika kumpulan tembak pungkasan yaiku 1114013 (d50 = 15.82um), suhu tembak disetel dadi 920 ℃;Nalika elang emas pungkasane digunakake ing 1122025 (d50 = 15.54um), suhu tembak uga dikurangi saka 950 ℃ dadi 920 ℃.

Kesimpulan:

  1. Suhu sintering paling luweh saka zirconia langsung ana hubungane karo ukuran partikel median.Sing luwih kasar ukuran partikel, sing luwih dhuwur suhu sintering.Ing sawetara distribusi ukuran partikel tartamtu (13 ~ 18um), suhu sintering optimal suda kira-kira 10 ℃ kanggo saben 1um nyuda ukuran partikel belekan.
  2. Suhu sintering zirkonium CEP kurang lan aktivitas reaksi apik.Bentenipun ukuran partikel antarane zirconium CEP lan zirconium domestik kira-kira 5 ~ 7um ing suhu sintering padha.

https://www.megaceram.net/brightener-product/


Wektu kirim: Jul-18-2022