Kabar

Wedhi Zirkon lan produk pangolahan lan peleburan nduweni kinerja sing unggul lan digunakake kanthi wiyar, utamane ing industri berkembang strategis kayata aerospace, energi nuklir, keramik khusus lan kaca, sing ndadekake regane dhuwur ing kabeh negara.Australia lan Afrika Kidul minangka pemasok utama pasir zirkon ing donya;Ing taun-taun pungkasan, wedhi zirkon saka Indonesia, India, Mozambik lan negara liya wis mboko sithik mlebu pasar pasokan;Amerika Serikat, Jepang, Eropa lan China minangka negara konsumen wedhi zirkon sing penting ing saindenging jagad, nanging konsumsi Amerika Serikat, Jepang lan Eropa nuduhake tren mudhun, dene konsumsi wedhi zirkon ing China tetep dhuwur lan dadi tingkat paling dhuwur ing donya. negara panjaluk paling gedhe.Sakabèhé, industri zirkonium global wis suwe banget misahake antara pasokan lan panjaluk, lan isih ana ruangan gedhe kanggo dikarepake global kanggo wedhi zirkon ing mangsa ngarep, utamane ing China.

Wedhi zirkon ora mung minangka mineral penting kanggo nyaring zirkonium lan hafnium, nanging uga akeh digunakake ing keramik, pengecoran lan industri liyane.Zirconium minangka logam atos putih keperakan kanthi titik lebur 1852 ℃, titik didih 4370 ℃, keracunan rendah, tahan korosi, sifat mekanik sing apik, plastisitas, tahan korosi lan sifat nuklir khusus ing suhu dhuwur.Mulane, logam zirconium hafnium lan wesi sing digunakake digunakake ing aerospace, aviation, energi atom, elektronik, metalurgi, industri kimia, energi, industri cahya, mesin, medical lan industri liyane.Kajaba iku, wedhi zirkon lan zirconia lan senyawa liyane uga duwe sifat fisik lan kimia sing apik, titik leleh sing dhuwur, suhu dhuwur, angel ngemot, angel diurai, tingkat ekspansi volume cilik, konduktivitas termal sing dhuwur, ora gampang disusupi dening logam molten. , indeks bias dhuwur, resistance karat kuwat, supaya padha digunakake digunakake ing industri casting, industri Keramik lan industri refractory.

Cadangan global sumber pasir zirkon wis apik banget wiwit awal abad kaping 21, ing antarane cadangan Australia saya tambah kanthi cepet lan cadangan Afrika Kidul tetep stabil.China kekurangan sumber pasir zirkon, lan cadangane kurang saka 1% ing donya.

Wiwit Perang Donya II, produksi global pasir zirkon wis nuduhake tren munggah.Australia lan Afrika Kidul minangka prodhusèn lan eksportir utama pasir zirkon ing donya.Ing abad kaping 21, sumber pasir zirkon ing China, India, Indonesia lan negara liya wis dikembangake, nanging skala produksi cilik.

Ing abad kaping 20, Amerika Serikat, Jepang lan Eropa minangka negara konsumen utama pasir zirkon ing donya.Ing abad kaping 21, konsumsi wedhi zirkon China wis tambah saben taun.Sawise 2005, China wis dadi negara paling gedhe ing donya konsumsi wedhi zirkon lan importir wedhi zirkon paling gedhe ing donya.

Wiwit abad kaping 20, sumber daya pasir zirkon global wis nuduhake pola pamisahan sing jelas antarane pasokan lan permintaan.Pasokan utamane saka Australia, Afrika Selatan, Indonesia lan negara liya, dene negara sing dikarepake utamane saka Eropa, Amerika Serikat, Jepang, China lan negara liya.Ing mangsa ngarep, kanthi pangembangan ekonomi, permintaan pasir zirkon bakal terus berkembang, utamane ing China, sing bakal njaga pusat permintaan global kanggo pasir zirkon;Ing struktur pasokan mangsa ngarep, Australia lan Afrika Kidul isih bakal dadi pemasok utama, nanging Indonesia, Mozambik lan negara liya uga bakal dadi bagean penting saka pasokan pasir zirkon.


Wektu kirim: Jul-29-2022